Nieuwsbrief zaanslood

07-02-2019 3984 keer bekeken

In deze nieuwsbrief: - Even voorstellen - Voortgang onderzoeken - Eerste saneringen afgerond - Planning……

Het is zover….. We zijn sinds 2015 bezig met het uitvoeren van onderzoeken naar lood en daar waar nodig saneringen. Vanaf begin 2017 zijn we aan de slag gegaan met het onderzoeken van particuliere tuinen. 

Eindelijk kunnen we u informeren over de voortgang van het project ‘Zaans lood’. Middels deze nieuwsbrief willen we u per kwartaal op de hoogte houden van de werkzaamheden en de planning van het project. Hiermee hopen we antwoord te geven op vragen die mogelijk bij u opkomen in de periode tussen het uitvoeren van de diverse onderzoeken, 

het hebben van overleg en de sanering van uw tuin. De sanering zal door het Ingenieursbureau van de gemeente  worden begeleid.

 


Voortgang onderzoeken
Momenteel hebben we onderzoek uitgevoerd in de wijken Westzaan, Oud-Zaandijk en Zaandam Zuid, in totaal ongeveer 1.300 particuliere tuinen. Hiervan komen circa 120 tuinen in aanmerking voor sanering. Begin 2019 zullen we beginnen met het onderzoeken van de Rosmolenwijk.


Eerste saneringen afgerond

In de periode juni tot en met augustus 2018 zijn de eerste saneringen van het project Zaanslood uitgevoerd. Het betrof zes saneringen in de Domineestuin in Oud-Zaandijk.  Om schade aan funderingen en woningen te voorkomen is er gesaneerd met kleine graafmachines en een zuigwagen. Er is extra aandacht besteed aan de werkwijze om geen schade te veroorzaken. De bewoners zijn zeer tevreden met het resultaat. Ze hebben een schone tuin en hebben deze met de groenvergoeding  van de gemeente naar eigen wens kunnen inrichten en beplanten. 


Planning

In november 2018 heeft de gemeente twee aannemers opdracht gegeven voor het uitvoeren van nog eens 12 saneringen. Deze worden uitgevoerd in de J.J. Allanstraat in Westzaan en aan de Lagedijk in Oud-Zaandijk. We hopen deze saneringen in maart 2019 te hebben afgerond. Aansluitend worden er nog 6 tuinen gesaneerd in Middel en Weiver. Na deze saneringen gaan we verder met het aanbesteden en saneren van ca. 50 tuinen in Westaan (J.J., Allanstraat, Kerkbuurt e.o.) en Oud-Zaandijk (Lagedijk e.o.). We hopen deze 50 saneringen uit te voeren van juli tot en met het eind van het jaar 2019.

Cookie-instellingen